Google+

dinsdag 29 januari 2013

Yes Yes

Ze past !!

J hield ze ook direct de hele tijd op zijn hoofd, ook wel handig een muts die niet voor je ogen zakt :)
En ook kleindochter J ging haar Kittymuts halen en liep ermee rond in huis en zo is oma ook weer blij...


Groetjes van An




maandag 28 januari 2013

Maatje kleiner

Vlug een foto genomen want ze moet klaar liggen, omwille van bepaalde afspraken gaan we nl een telefoontje krijgen vanmiddag, waarna we richting kleinkinderen vertrekken. Aangezien we niet juist weten wanneer moest de muts er gewoon goed op tijd liggen.
De foto is niet al te best maar ik had ook geen zin om nog vlug vlug te gaan prutsen met de 'ministudio' en het zonnetje scheen nu toch zo mooi.

Strakjes wordt er dus een nieuwe muts op J zijn hoofd gepast, ben benieuwd ...





donderdag 24 januari 2013

pff muts te groot

Ik was het al aan het denken dat er iets niet klopte maar ik bleef koppig verder doen en 't resultaat was wel mooi ook al zag het e rook een beetje vreemd uit eigenlijk maar ik bleef hopen dat dat maar in mijn hoofd zat :)
Tot dat alle lintjes ingestopt waren en ik mijn vriend es deed kijken en die vroeg of het een zak was waar de hele kleinzoon J moest inpassen, :p ja zeg, verdorie, ni overdrijven he manneke...

Dan gisteren 's middags mee de kindjes van school gaan halen, fotoapparaat mee en de muts natuurlijk.
En ja, koeien te groot zoals we hier in mijnen tijd zeiden (schooltijd dus jaren 70 vooral).
Maar J vond ze toch wel mooi en 't was ook nogal warm voor een muts gistermiddag dus 't viel ni op dat ie ze direct afzette ...
Bij hen thuis dan maar wat foto's genomen, ze wilden zelfs allebei poseren met hun muts van oma op.


Ter verduidelijking: kleindochter J wil volgend jaar op ballet en was verwoed allerlei 'balletposes' aan het aannemen om te tonen dat ze al ballet kon :p (leek soms meer breakdance maar ja de wil is er :) )

's Avonds voor de tv ben ik toch maar opnieuw begonnen aan een thomas muts, ik deed de wolkast open en hup er kwam een bol dik blauw garen uitvallen dus heb die dan maar opgepakt en nu heb ik alweer een heel stuk, lijkt toch al beter dan die andere, hopelijk is ze nu ni te klein...

Groetjes van An




maandag 21 januari 2013

onderdeel muts fototest

Ik wilde al langer een mini-fotostudio maken om een beetje fatsoenlijk spullen voor internetverkoop te kunnen fotograferen en nu dus ook voor de haakspullen.

Gezocht op internet hoe je zoiets kan regelen en ik kwam op een doorschijnende plastiek bak met eventueel onderaan en achteraan een wit papier (of donkerblauw ofzo, wat je zelf wil) en een bouwlamp aan 2 kanten ervan, kwestie van geen schaduwen te hebben.
't Mogen al goei straffe lampen zijn want het is dus de bedoeling van binnen zonder flash te fotograferen.

Nu had ik al een lamp (2de moet ik nog es kopen), een verlengdraad en een plastieken bak klaargezet en vandaag heb ik wat plaats geruimd in de logeerkamer en es even getest met een deel van de muts waar ik aan bezig ben. Meer tijd had ik niet maar morgen ga ik dat eens verder bekijken want er scheelt nog een en ander aan, vooral qua kleuren, donkerblauw ziet er zwart uit en bewerken op de pc helpt niks.

Hier de testfoto in elk geval, zo weten jullie al enigszins iets over de muts voor kleinzoon J.


Groetjes van An

donderdag 17 januari 2013

nog een kadootje :)

Ik dook dus plichtsgetrouw met col, muts en voet de zetel in om na een half uurtje te bedenken dat ik een tijd geleden es een foto van het internet had geplukt.
Die foto had ik bewaard op het buroblad van mijn laptop (er staat nooit veel op mijn buroblad, das alleen voor dingen die ik niet mag vergeten te doen ofzo), want leek me plezant voor als vriend jarig ging zijn.
Ik weet niet meer waar ik het gehaald heb, weet ook niet meer of er een beschrijving bijzat maar heb zomaar wat gehaakt, was nu ook niet bepaald een moeilijk patroon :).

Een zot extra kadootje stond klaar toen ie binnenkwam :p

Hope you like it too :)

Groetjes van An

Sjaal

Vriend zijn sjaal is af.
Terwijl ie dinsdag aan het werk was heb ik em afgehaakt en gisteren (toen was ie thuis) in de logeerkamer nog wat draadjes ingestopt en em mooi plat gelegd en ingepakt.

Net op tijd allemaal want vandaag is vriend jarig !! en vond ie het pakje naast zijn bord vanmorgen.
Hij was er blij mee en is lekker dik ingepakt naar zijn werk vertrokken.

Voor ie weg was, heb ik nog vlug een foto genomen van de sjaal.
Niet bepaald een goeie foto geworden zo vlug vlug, zal er es proberen aan te denken er straks een goeie van te nemen.

Je kan wel al op de foto zien dat de sjaal er eigenlijk helemaal hetzelfde uitziet zonder 2 aparte stroken aan de zijkanten (zie 2 vorige posts) en dat is omdat ik bij Wol en Zo dus echt wel een perfecte vervanging had gevonden van het garen waar ik te kort van had.
Als je van dichtbij er op let, zie je dat in het midden er wat meer pluis inzit maar verder is er niks van te merken.

Dus nu heb ik alle tijd voor de col van vriend zijn kleindochter, of eigenlijk voor vriend zijn dochter want kleindochter heeft die van de mama al overgenomen :p.
En dan ook nog kleinzoon zijn muts, ik zit daarmee een beetje in de knoop eigenlijk, lijkt zo simpel een muts en toch doen die raar bij mij ...

Ik duik in elk geval zometeen in de zetel met col en muts want heb een dikke voet en 10cm onder waar ie dik is, doet die pijn, benieuwd wat ik heb uitgespookt, kan me in elk geval niks herinneren...maar eerst es ff de appeltaart die in de oven steekt, controleren


tot ziens
An



maandag 14 januari 2013

Voorraad ingeslagen

Ben vandaag een beetje voorraad gaan kopen bij Wol en Zo, nog ene keer een bol Dione voor een col, zal er maar vlug aan beginnen want het wordt nu wel echt winter.

Ben ook van plan een vest te maken voor mezelf van 2 granny zeshoeken, hier staat den uitleg.
Daarvoor heb ik 5 bollen Irisa meegebracht, een verloopgaren, ik heb een donker genomen met oa een rode draad erin.

Dan ook nog 2 bolletjes meegebracht met 30% wol om eindelijk ook eens mutsjes te haken voor het 'save the children' project.

En om te eindigen een bolletje bruinig, ik was dus een sjaal aant haken met 2 draden en ging van ene te weinig hebben dus ik dacht terwijl ik daar sta, zal ik es zien of er iets ligt wat ik kan gebruiken om aan de twee kanten van wat ik tot nu heb nog een stuk voort te haken zodat er aan de 2 kanten elke een beetje een streep is die ietsje anders is. De sjaal wordt in de lengte gehaakt dus dat zou dan wel moeten meevallen dat er aan de zijkanten een stukje anders is. Hopelijk krijg ik em nu breed genoeg want heb geen tijd om hem uit te halen en iets anders ermee te doen want ie moet af tegen donderdag en kan alleen eigenlijk nog morgen doorhaken overdag.

En dan nog iets leuks.
We waren dus vorige week aan zee, gisteren (zondag) kwamen we thuis en er lag een envelop klaar, een envelop met een bobbel erin :).
En die bobbel was dit:

Een weggevertje van Paulien van Creaplien.
Keileuk he ! Ze hangen hier nu aan de lamp te bengelen, net op tijd voor de sneeuwbuien :p.


Groetjes van An


dinsdag 8 januari 2013

Goe bezig

Ik ben een weekje aan zee zonder noemenswaardig haakwerk.
Heb wel enkele overschotjes wibra kleurtjes mee om enkele kleine hartjes mee te haken voor een projectje.

Verder niks want ik kan hier toch niet verder met vriend zijn kado en muts voor kleinzoon J moet dus eerst es gepast worden.

Ik dacht van hier in de Wibra wat leuke kleurtjes te halen en dan wel een idee te krijgen maar ze hadden daar alleen zwart, wit en rood en veel idee kreeg ik daar niet van. Ze hadden ook iets van verloopgaren maar dat stond me ook niet zo direct aan.
Ik vreesde al dat ik spijt ging krijgen van niet voor vertrek nog es bij Kristel van Wol enzo iets te gaan halen en inderdaad, had ik het maar gedaan dan kon ik nu tenminste beginnen aan de col voor vriend zijn kleindochter.

Nu ja, ik heb wel tot nu geweten wat te doen en daarover gaat dat goe bezig van de titel dus. Ik heb nl mijn 2de boek van 2013 al uit.
'Rachel Cusk' heb ik vorig jaar ontdekt, toen had ik ook weer goedkoop op Boekfestijn 'Arlington Park' van haar gekocht en dat had ik op vakantie met zoveel plezier gelezen dat ik voor mijn volgende ECI-bestelling naar nog meer van haar op zoek ging. Dat werd toen dus 'Het buitenleven' en ook dat was een schot in de roos. Eenmaal begonnen, was het moeilijk het even neer te leggen, zelfs om te eten en wie mijn voorliefde voor eten kent, weet dat het dan wel heel erg boeiend moet geweest zijn :).

Vanmiddag gaan we even naar Nieuwpoort, misschien vind ik daar wel ergens garen, heb geen enkel idee of er daar een wolwinkel is dus dat wordt een zoektocht ...
Want voor ik aan weer een nieuw boek begin, wil ik toch wel even wat anders.


Groetjes van An

vrijdag 4 januari 2013

Voornemen

Eigenlijk had ik dus een voornemen gemaakt voor 2013 maar ik ken mezelf en ging eerst eens even afwachten voor ik daar met iemand over praatte, ik sta al vaak genoeg voor gek met mijn domme dingen en vergeetachtigheid :).

Maar aangezien ik na 3 dagen al op 1/12 zit, zal ik het toch maar vertellen.

Ik ben van plan om minstens elke maand een boek te lezen, vorig jaar heb ik zo'n stuk of 6 boeken gelezen en ik vind dat veels te weinig. Ik zit veel te veel voor de laptop en dat moet nog wat meer veranderen dus tegelijk (eigenlijk 2 voornemens dus :) ).
Dus dit jaar moeten het er 12 worden, en liefst nog meer.

Dankzij het haken, ben ik ondertussen toch al ietsje afgekickt van de computer en vooral van de idiote facebookspelletjes maar ik zit er toch nog te veel aan.

Op 1 januari ben ik dan met mijn suffe zieke kop de zetel ingedoken, onder een dekentje met een goeie straffe thee met veel citroen en suiker (drink ik anders nooit)  en met een boek dus.

 

Ik had het in november gekocht op Boekfestijn bij ons in Mechelen, het was de trein op de cover die me ernaar toe trok :) , het ging volgens de achterkant over een engels dorpje in de beginjaren van de trein en dat leek me wel leuk, beetje luchtige geschiedenis eigenlijk. Voor 4,50 euro kan je ook niet veel miskopen he :).

Nu viel het heel erg mee, het is niet geschreven door iemand van nu maar door een schrijfster, Elizabeth Gaskell, die toen leefde en toen verhalen schreef, dus echt eerstehands info eigenlijk. Het was de tijd van Charles Dickens, ze kenden mekaar, hij hielp haar bij haar schrijverscarriere.
Je krijgt vooral inzage in omgangsvormen in die tijd, verschillen in rang en stand, tussen man en vrouw enz maar allemaal vrolijk en plezant opgeschreven. De trein heeft er, behalve dat er een personage onder verongelukt, verder niks mee te maken ;).


De sjaal voor mijn ventje gaat dan weer niet zo vlot vooruit en ik merk ook dat ik van de bruine ietwat pluizige draad niet genoeg ga hebben maar das niet zo erg, aan de 2 lange zijden kan ik elk een stukje een beetje anders maken. Hopelijk kan ik vanmiddag als ie gaat werken nog een goed stuk doorhaken maar ja, ik moet ook nog strijken en boodschappen en koken dus weet niet of het goed gaat lukken.


En dan nog iets plezants: gisteren werd mijn bestelling oorbelprulletjes al geleverd.
Supersnel, was de avond tevoren besteld en via paypal betaald.
Ik bestelde bij kralen-studio.be en ga daar wel eens vaker langssurfen, denk ik.
Ondertussen heb ik al de oorbelletjes voor bijna-jarige-dochter gemaakt maar ik zet er nog geen foto van op het blog voor het geval ze langs moest komen :)


En nog meer plezante leveringen, ik fotografeer graag, hobby van mezelf en mijn vriend.
vorig jaar op reis werden onze fotospullen spijtig genoeg gestolen en toen hebben we 2dehands wat spul gekocht en dat wordt nu mondjesmaat vervangen door nieuw en beter.
Ik wilde vooral een lens 18-200 waarmee je zowel een landschap als een portret kan maken eigenlijk, een allround lens. Via internet verkocht ik 2 ouwere 2dehandsaccessoires van het fototoestel en toen zat ik ongeveer halverweg voor een nieuwe lens. En met kerst kreeg ik heel lief allemaal envelopjes enzo met centjes derin. Ik kon dan ook bij cameraNU.nl mijn lens bestellen en die kwam vandaag toe.
Mijn fototoestel ziet er opeens heel robuust en deftig uit :p.

Groetjes van An



Update :  Die schrijfster, Elizabeth Gaskell, is eigenlijk niet echt een onbekende alhoewel de naam mij niet echt iets zei, ze heeft oa ook verfilmde boeken geschreven zoals North and South en Wives and daughters. Ik was gaan zoeken naar andere boeken van haar om volgend kwartaal te bestellen bij ECI en herkende deze titels dan wel ook al heb ik  die verfilmingen ook niet gezien. Ik kijk eigenlijk alleen naar nieuws en Engelse sitcoms op tv, die laatste op BBC entertainment 't zijn er daar wel ouwe maar goeie.
Ik ben nu in elk geval niet alleen van zin van die boeken es te lezen maar ook om (na het lezen) de film/serie te bekijken.





woensdag 2 januari 2013

ziek verdorie

Ik ben elke winter wel es enkele dagen snipverkouden, veel gesnotter, wat gehoest en geproest of wat keelpijn maar dat gaat altijd vanzelf weer over.

2012 vond op het laatste nippertje nog dat daar es iets aan moest veranderen en hup ik dan maar naar de dokter, ging gelukkig nog net op 31/12, er was nog 1 gaatje in de online-afsprakenlijst.
Zware pijnstiller, neusspray, keelspray en zelfs antibiotica (neem ik zo min mogelijk, was 6j geleden).

Maar ik ben de jaarwisseling doorgekomen !
Alleen stond ik half doof en met een hees piepstemmeke op op de eerste januari 2013.

Niet echt een goed begin dus :)
Maar gelukkig voel ik me niet echt heel ziek, de keelpijn is nu weg maar mijn rechteroor zit nog dicht.
Zo vervelend dat ik bij het begin van de solden vandaag niet eens op koopjesjacht ben getrokken :p.

Maar over naar het topic van mijn blog nu :
Ik heb de laatste 2 dagen nog een 3de col gehaakt voor de dochter van mijn vriend deze keer, ze was er ook content mee, alleen vond haar oudste dochter de col zo leuk dat ze der ook één vraagt.
Dat wordt dan wel de laatste die ik maak, denk ik, of ze zullen er serieus voor mogen betalen :p want de col haken is wel leuk maar het garen uit elkaar halen om eraan te kunnen beginnen, wordt vervelend na enkele keren, nu ja, deze heeft niet echt een deadline dus na een weekje zal ik er wel terug zin in krijgen waarschijnlijk.

Ik heb ziek zijn als excuus natuurlijk maar ik ben met oudjaar vergeten de muts voor kleinzoon Jari te passen op zijn hoofdje, ze lag nochtans klaar, nu ja, het is er eigenlijk toch te warm voor en ik zal proberen als we terug zijn van zee om tot bij hen te geraken.

De muts ligt dus even opzij maar ik ben aan nog een kadootje begonnen, vriend is over 2 weekjes jarig en die gaat een sjaal krijgen.
Gehaakt met haak nr5 en 2 draden bij elkaar, een gemêleerd lichtbruine en een donkerbruine lichtjes pluizende. Het gaat goed vooruit dus misschien maak ik nog een 2de, zwart of donkergrijs ofzo want ik twijfel wel een beetje over al dat bruin ;).
Of er een 2de sjaal bijkomt, zal er een beetje vanaf hangen of ik de komende dagen goed kan verderhaken terwijl ie aan het werk is want volgende week zijn we aan zee bij hem thuis en dan kan ik er niet aan voortdoen zonder dat ie het merkt.

Vandaag heb ik dan eens online wat pareltjes en bedeltjes besteld om oorbellen mee te maken want volgende week verjaart dan weer jongste dochter (degene die het meest in closeup staat op de foto met de colsjaal in een vorig berichtje) en zij wilde graag ook oorbelletjes net als oudste dochter gekregen had.
Betaald met paypal en volgens een mail al verzonden dus hopelijk morgen in huis (duim duim).


Voilà, dat was het zo'n beetje voor vandaag, foto's zijn voor een volgende keer hoor :)


Ah ja, ik wil nog iets delen met jullie, een stuk uit de nieuwjaarsbrief van kleinzoon J , hij zit in de 3de kleuterklas en leert af en toe enkele woordjes frans en engels in zijn klasje.

I love you
I want you
I need you
And I never let you in de steek !

Dat vond ik nu eens een originele nieuwjaarsbrief :D .


Groetjes van An